Är en ojämställd arbetsmarknad ett hot mot välfärden?

Vårdförbundet och Kommunal arrangerar seminarium om hur vi klarar kompetensförsörjningen till hälso- och sjukvården. Varför agerar arbetsgivare i kvinnligt respektive manligt dominerade sektorer olika när kompetensbrist uppstår? Vi visar andra halvlek av åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz!

Eftersom seminariet äger rum samtidigt som åttondelsfinalen i fotbolls-VM mellan Sverige och Schweiz, kortar vi seminariet något och visar andra halvlek LIVE i vår trädgård. Kan vi bli bästa hejarklacken i Almedalen? ;-)

Jämställdhet i fokus på seminariet

En god kompetensförsörjning till vård och omsorgen är en av förutsättningarna för en fungerande välfärd. Bristen på hälso- och sjukvårdspersonal ger idag långa vårdköer, högt tryck på befintliga medarbetare och riskerar att hota patientsäkerheten.

Men hur skapar vi bättre förutsättningar för att rekrytera till kvinnodominerade sektorer? Hur attraherar arbetsgivare i kvinnligt respektive manligt dominerade sektorer arbetskraft när kompetensbrist uppstår?

Varför agerar arbetsgivare olika? Vårdförbundet och Kommunal presenterar en ny undersökning och bjuder in till paneldebatt.

Läs rapporten Är dåliga löner och villkor inom vård och omsorg ett hot mot kompetensförsörjningen?

Läs mer

Datum, tid och plats

Tisdag 3/7 klockan 16:00 - 17:00
Plats: S:t Hansgatan 3

Medverkande

Sineva Ribeiro, ordförande, Vårdförbundet
Tobias Baudin, ordförande, Kommunal
Lars Calmfors, forskare vid IFN, professor emeritus Stockholms universitet, tidigare ordförande i Arbetsmarknadsekonomiska rådet
Agneta Jöhnk, chef för avdelningen för arbetsgivarpolitik, Sveriges Kommuner och Landsting
Sara Heyman, författare, journalist, leg. sjuksköterska
Maria Rosendahl, chef Kompetensförsörjning och innovation, Teknikföretagen