Nyheter från Vårdförbundet

Håll dig uppdaterad om vad som händer i din profession, dina arbetsvillkor och utvecklingen inom vården. Här hittar du alla nyheter som publiceras på webbplatsen.
 • Hjälp en kollega - bli fadder

  Vill du göra skillnad för en medmänniska och en framtida kollega? I januari 2020 startar vi ett fadderprogram och vi söker nu dig som vill bli fadder för en sjuksköterska som är utbildad utomlands och som söker svensk sjuksköterskelegitimation.

 • Ny överenskommelse för omställning i välfärden

  Vårdförbundet har tillsammans med de andra facken inom kommunal och regional sektor tecknat en principöverenskommelse med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona om kompetensutveckling och omställning. Ett nytt avtal börjar gälla den 1 maj 2020.

 • OB-ersättningar under jul- nyårs- och trettonhelg

  Jul, nyår och trettondag – vad gäller egentligen rörande OB-ersättningar under de kommande helgerna? Vi har listorna! Förutom regioner och kommuner nu även listor för privat sektor ambulans och privat sektor vård och behandling, äldreomsorg och övrig omsorg.

 • Hjälp en kollega - bli fadder

  Vill du göra skillnad för en medmänniska och en framtida kollega? I januari 2020 startar vi ett fadderprogram och vi söker nu dig som vill bli fadder för en sjuksköterska som är utbildad utomlands och som söker svensk sjuksköterskelegitimation.

 • Ny guide: Bra att veta innan du skriver på anställningsavtal

  Har du fått ett nytt jobb och står i startblocken? Vad behöver du ha koll på innan du skriver på anställningsavtalet? Kolla då igenom vår digitala guide Hallå, innan du skriver på.

 • Julklappstips från Vårdförbundet

  Behöver du julklappstips nu när julen snart står inför dörren. Som medlem har du många bra förmåner och rabatter som du kan ta del av. Här kan du hitta dem.

 • Grattis alla vinnare i årets vårdgala!

  Tidigare ikväll utsågs Årets vårdchef, Årets studenthandledare och vinnaren i Vårdförbundspriset i samarbete med Folksam på 2019-års Vårdgala. Nytt för i år är Rekryteringspriset där en lycklig vinnare korades.

 • Löneenkät på väg – uppdatera dina uppgifter

  I slutet av november kommer vi att skicka ut en enkät där vi ber dig som arbetar inom region, kommun eller kommunalt bolag att fylla i hur 2019 års lönerevision fungerat och vad resultatet blev för dig. Passa på att uppdatera dina medlemsuppgifter redan idag, så att enkäten kommer fram till dig!

 • Vårdförbundets monter, personer står och pratar vid bord

  Chefsmedlemmar guidar i personcentrerad vård på Kvalitetsmässan

  Omställningen till personcentrerad vård pågår i landet. Flera av Vårdförbundets chefs- och ledarmedlemmar jobbar för att införa förhållningssättet på sina arbetsplatser. Några av dessa är på Kvalitetsmässan 12-14 november 2019 i Göteborg och bidrar med sina erfarenheter till kollegor, politiker och beslutsfattare.

 • Vad gäller vid övergång till vintertid?

  Natten mellan den 26 och 27 oktober gick vi över till vintertid, eller så kallad normaltid. Här kan du läsa vad som gäller för dig som jobbar en timme extra den natten.