Årets vårdchef

Vi delar ut ut pris till Årets vårdchef. Vem som helst kan nominera en chef som är medlem, har åstadkommit förändring i hälso- och sjukvården och tar tillvara på medarbetares kompetenser.

Slutkandidater

Här kan du läsa om slutkandidaterna till Årets vårdchef 2019.

Program Vårdgalan

Se programmet till Vårdgalan

Om priset Årets vårdchef

Chefsmedlemmar i Vårdförbundet tar varje dag initiativ för att utveckla och förbättra den svenska vården genom sitt ledarskap. Det vill Vårdförbundet stimulera. Därför delar vi ut ett pris till Årets vårdchef som har mod och som lyckas med sitt ledarskap.

Vårdutveckling och medarbetarskap premieras

Priset kommer gå till en vårdchef som på ett föredömligt sätt utvecklar vårdens ledarskap, och därmed bidrar till att föra medarbetarskapet framåt i sin verksamhet. I år ser vi gärna nomineringar från kommunal hälso- och sjukvård, men vi tar naturligtvis emot bidrag även från andra verksamheter.

Prissumman är 50 000 kronor och går direkt till vinnaren personligen.

Här är kriterierna för Årets vårdchef:

  • Pristagaren är chef i vården och medlem i Vårdförbundet.
  • Pristagaren har mod, vågar förnya, vågar testa gränser, vågar göra fel och är inte rädd för det svåra.
  • Pristagaren drivs av en övertygelse och en vilja att utveckla vården tillsammans med andra och har åstadkommit förändring.
  • Pristagaren tar tillvara medarbetarnas kompetenser och förmågor och har genom sitt ledarskap fått dem att växa och få goda förutsättningar.

Priset delas ut på Vårdgalan.