Nu är nomineringen till Vårdförbundspriset 2024 avslutad. Tack för alla nomineringar, hela 41 stycken! Det är rekord. Välkommen att läsa mer om priset nedan.

Varje dag driver medlemmar i Vårdförbundet; barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor, viktiga utvecklingsarbeten i hälso- och sjukvården. Vårdförbundspriset delas årligen ut i syfte att uppmärksamma och sprida dessa betydelsefulla utvecklingsarbeten. Genom priset vill Vårdförbundet och Folksam inspirera alla medlemmar att bedriva utveckling i alla verksamheter inom hälso- och sjukvården. 
– Genom att dela ut Vårdförbundspriset uppmärksammar och sprider vi medlemmarnas utvecklingsarbeten. Det är modiga insatser som driver omställningen av hälso- och sjukvården för att möta dagens och framtidens behov, säger förbundsordförande Sineva Ribeiro.

I 15 år har Vårdförbundet delat ut priset tillsammans med Folksam.
– Vi är stolta över samarbetet med Vårdförbundet och möjligheten att tillsammans dela ut Vårdförbundspriset. Folksams vision är en hållbar värld där vården är en viktig del, säger Benny Granberg, Key Account Manager på Folksam.

Om Vårdförbundspriset

För att kunna bli nominerad till Vårdförbundspriset krävs medlemskap i Vårdförbundet. Den totala prissumman är 500 000 kronor och Folksam står för hela beloppet. Summan delas upp på flera vinnare och går direkt till dessa och beskattas som inkomst. Det är inte möjligt att nominera sig själv eller att bli nominerad av någon i den närmaste familjekretsen. 

De inkomna nomineringarna utvärderas utifrån kriterierna nedan, av en kunnig jury. Samtliga kriterier behöver inte vara uppfyllda för att kunna nomineras eller vinna.  Juryn gör en sammanvägd bedömning av vilka nomineringar som bäst uppfyller kriterierna och utser därefter vinnarna.

Kriterier:

  • medlemmen drivs i sin yrkesutövning av en övertygelse och vilja att utveckla hälso- och sjukvården tillsammans med patienter, anhöriga, medarbetare och andra professioner.
  • medlemmen har genom styrkan i sin profession och på ett patientsäkert sätt, utmanat rådande strukturer och arbetssätt och därmed bidragit till omställningen av hälso- och sjukvården för framtidens behov.
  • medlemmen har skapat nya lösningar och arbetssätt, och har därigenom bidragit till omställningen mot en nära vård.
  • medlemmen har genom sin yrkeskunskap och kompetens bidragit till en förebyggande och hälsofrämjande hälso- och sjukvård för patienten.
  • genom ett personcentrerat tillvägagångssätt har medlemmen i sitt utvecklingsarbete bidragit till engagemang, inspiration och en hållbar arbetsmiljö.
  • medlemmens utvecklingsarbete har gett varaktiga och synliga resultat i verksamheten och kan ge inspiration och mod till att bedriva utvecklingsarbete i andra verksamheter.  

Kontakt

Har du frågor, kontakta gärna Annika Wåhlin; Annika.wahlin@vardforbundet.se